Tiramisu rapid (30 de min: 6 porții)

Ingrediente

  • 2 pachete de pișcoturi
  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 250 g mascarpone
  • 200 g frișca lichida/smântână pentru frișcă
  • 200 ml cafea
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • esență rom
  • cacao(pentru ornat)
Mod de preparare

  1. Bate gălbenușurile cu zahărul până devin spumă.
  2. Separat, bate albușurile spumă, apoi incorporează frișca și continuă să mixezi.
  3. Gălbenușurile se amestecă cu mascarpone, se adaugă compoziția de albușuri cu frișcă, urmată de esența și zahărul vanilat.
  4. Dă pișcoturile prin cafeaua ușor răcită, întinde în tavă un rând de pișcoturi și peste pune crema obținută.
  5. Continuă să adaugi rânduri de pișcoturi alternate de crema, iar la suprafață trebuie să rămână un ultim strat de crema.
  6. Pudreaza tiramisu cu cacao. Dă prăjitura la frigider timp de 2-3 ore, apoi servește-o.

 Am urmat și eu această rețeta iar tiramisu a fost într-adevăr un deliciu. Recomand aceasta rețetă deoarece este foarte ușor de preparat și foarte echilibrată, nici prea dulce și nici prea amară. Acest echilibru îl puteți înclina după preferințele dumneavoastră.

SURSA http://www.retetepractice.ro/retete/tiramisu-rapid

Comentarii