Tartă rapidă cu cremă de lămăi verzi (30 de min: 6 porții)

Ingrediente

  • 125 g biscuiţi de graham
  • 75 grame unt
  • 400 ml lapte condensat dulce
  • 125 ml zeamă de lămâi verzi (cam 5-6 lamai medii)
  • 1 lingură rasă de coajă de lămâie verde
  • 250 ml frişcă din smântână


Mod de preparare



  1. Încălziţi cuptorul la 180 grade Celsius. Daţi biscuţii prin maşina de nuci sau în robotul de bucătărie. Se topeşte untul şi fierbinte se ametecă cu biscuiţii. Pe fundul unei forme de tartă cu diametrul de 23 cm se formează o crustă care se dă la cuptor 10 minute. Se lasă să se răcească.
  2. Se amestecă cu mixerul laptele condensat cu zeamă de lamaie şi se toarnă peste crusta din biscuiţi. Se dă la frigider până se întăreşte, apoi se pune frişcă deasupra.
Recomand aceasta rețeta deoarece aceasta prăjitură este o combinație reușită între acru și dulce.

SURSA http://www.vulpeabucatar.com/retete/prajituri/tartalime/index-ro.html



Comentarii