Cheesecake cu ciocolata ( 25 de min: 6 porții)

Ingrediente pentru blat


  •  250 g biscuiți cu cacao
  •  80 g unt moale 

Ingrediente pentru cremă
  •  500 g cremă de brânză
  •  100 g zahăr
  •  100 ml smântână pentru gătit
  •  150 g ciocolată
  •  1 pliculeț de gelatină

Mod de preparare

  1. Macină biscuiții până devin firimituri, adaugă untul și amestecă bine.
  2. Pasează amestecul de biscuiți și unt într-o tavă unsă, încât să obţii blatul, apoi pune tava la frigider.
  3. Bate crema de brânză împreuna cu zahărul până devine fină și omogenă.
  4. Dizolvă gelatina în apă rece, apoi încălzeşte-o la bain marie.
  5. Topeşte ciocolata împreună cu smântână pentru gătit.  Adaugă amestecul peste crema de branza, urmata de gelatina dizolvata si amesteca bine.
  6. Pune crema astfel obişnuită peste blat si uniformizează.
  7. Servește cheesecake-ul cu ciocolată rasă pe deasupra.

Recomand de asemenea această rețetă deoarece cheesecake-ul orice gust de ciocolata doriți, în funcție de ce tip de ciocolata folosiți se va schimba și gustul acestuia.

SURSA http://www.retetepractice.ro/retete/cheesecake-cu-ciocolata

Comentarii